23.7 C
Athens
May 7, 2024
Image default
POLITICS

Νέος βρεφονηπιακός σταθμός στο Δήμο Αγίας Παρασκευής

Εγκαινιάστηκε ο νέος πρότυπος βρεφονηπιακός σταθμός στην περιοχή Πευκάκια Αγίας Παρασκευής ο οποίος κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύψους 1. 570.000 ευρώ.

Ο νέος παιδικός σταθμός έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί περίπου 60 παιδιά σ΄ένα κτίριο που περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο και έναν όροφο. Το υπόγειο, επιφάνειας 301,56 τ.μ. θα αξιοποιηθεί για βοηθητικούς χώρους και για χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Το ισόγειο επιφάνειας 294,93 τ.μ., στεγάζει το νηπιακό τμήμα, την τραπεζαρία, λειτουργίες διοίκησης και υποστήριξης, καθώς και χώρους υγιεινής. Ο όροφος επιφάνειας 204,74 τ.μ. έχει αίθουσες ύπνου νηπίων, χώρους για το προσωπικό και χώρους υγιεινής.

Νέος παιδικός σταθμός στην οδό Ρόδων

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Β. Ζορμπάς ευχαρίστησε την Περιφέρεια για τη συνεργασία και τη χρηματοδότηση αυτού του σημαντικού έργου για την Αγ. Παρασκευή καθώς και την τεχνική υπηρεσία του δήμου για τη συμβολή της στην υλοποίηση του έργου και ανακοίνωσε την πρόθεση του να υποβάλλει στην Περιφέρεια και μία νέα μελέτη για την κατασκευή και νέου παιδικού σταθμού, στην οδό Ρόδων.

Βρεφονηπιακοί σταθμοί, παιδικοί σταθμοί και νέα σχολεία κρίνονται ως αναγκαία έργα σε όλους τους αστικούς Δήμους, δεδομένης της ανάγκης δημιουργίας νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων φιλοξενίας και εκπαίδευσης.

Δεδομένης και της έντονης αστικοποίησης που παρατηρείται αλλά και τις ανοικοδόμησης σε πολλούς δήμους του λεκανοπεδίου, είναι βέβαιο πως θα ενταθεί η ανάγκη για νέους κτιριακούς χώρους προκειμένου να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες των παιδιών στο Λεκανοπέδιο.

Related posts

Αμμόχωστος: Ανησυχία από ΟΗΕ για τις ανακοινώσεις Ερντογάν – Ενημερώθηκε το Συμβούλιο Ασφαλείας

banks

Γενί Σαφάκ -Νέο προκλητικό δημοσίευμα για τη μειονότητα – «Στην Ελλάδα είναι έγκλημα να δηλώνεις Τούρκος»

banks

Διπλασιάζεται η επιδότηση στο ρεύμα και διευρύνονται οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης – Αύριο οι ανακοινώσεις

banks

Γεννηματά: Κοινή δράση για ν’ απελευθερωθούν οι πατέντες των εμβολίων

banks

Δημιουργείται Πάρκο Εκδηλώσεων στο Δήμο Μυτιλήνης

banks

Όταν ο Χατζηδάκης προσπαθούσε να πείσει υπάλληλο του ΕΦΚΑ πως είναι ο… υπουργός

banks