25.8 C
Athens
May 7, 2024
Image default
ECONOMY

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία 3μηνων εντόκων στις 4 Οκτωβρίου

Δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων (3 μηνών) του Ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού 625 εκατομμυρίων ευρώ, λήξεως 5 Ιανουαρίου 2024, πρόκειται να διενεργηθεί την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023, όπως ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ.

Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023 (Τ+2). Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360.

Η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην ΗΔΑΤ, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας τους.

Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, όσο και κατά το χρονικό διάστημα της μίας εργάσιμης ημέρας μετά το τέλος αυτής, και μέχρι ώρας 12.00 μ.μ.

Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις.

Για τα έντοκα γραμμάτια δεν θα δοθεί καμία προμήθεια.

Related posts

Αυξήσεις στις εισφορές 1,3 εκατ. ασφαλισμένων προκαλεί ο πληθωρισμός

banks

Αδ. Γεωργιάδης για εργασία σε πολλαπλούς εργοδότες: Η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 11 συνεχών ωρών

banks

Συνάντηση Πούτιν με τον πρόεδρο της Κούβας την ερχόμενη εβδομάδα στη Μόσχα

banks

ΕΒΕΑ: Σχεδόν τριπλάσιες από τις διαγραφές οι συστάσεις επιχειρήσεων το 2023 – Οι τομείς που πρωταγωνιστούν

banks

ΕΛΣΤΑΤ: Πρωτογενές πλεόνασμα 0,1% του ΑΕΠ το 2022

banks

Αποζημίωση 534 ευρώ και σε ελεύθερους επαγγελματίες για τον Μάιο

banks