23.7 C
Athens
May 7, 2024
Image default
WORLD

Οι σεναριογράφοι του Χόλιγουντ επιτυγχάνουν προσωρινή συμφωνία για τον τερματισμό της απεργίας

Οι απεργοί σεναριογράφοι του Χόλιγουντ κατέληξαν σε νέα προσωρινή εργασιακή συμφωνία με τα στούντιο, συμπεριλαμβανομένων των Walt Disney Co. και Netflix Inc., τερματίζοντας μία από τις δύο απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν σταματήσει την κινηματογραφική και τηλεοπτική παραγωγή.

Η Ένωση Συγγραφέων της Αμερικής, η οποία εκπροσωπεί περισσότερους από 11.500 σεναριογράφους του Χόλιγουντ, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι κατέληξε σε συμφωνία με τη Συντεχνία Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, τη διαπραγματευτική ομάδα των στούντιο. Η συμφωνία, αν εγκριθεί από τα μέλη της συντεχνίας, θα τερματίσει την απεργία που ξεκίνησε στις 2 Μαΐου.

Η προσωρινή τριετής συμφωνία υπόκειται στην ολοκλήρωση της διατύπωσης της σύμβασης και στις συστάσεις του συμβουλίου και του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης, οι οποίες θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν την Τρίτη. Τα μέλη θα ψηφίσουν μετά από αυτό. Η απεργία συνεχίζεται κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

“Μπορούμε να πούμε, με μεγάλη υπερηφάνεια, ότι αυτή η συμφωνία είναι εξαιρετική – με σημαντικά κέρδη και προστασία για τους συγγραφείς σε κάθε τομέα των μελών”, ανέφερε η συντεχνία σε ανακοίνωσή της. 

Οι συγγραφείς κήρυξαν απεργία για πρώτη φορά το 2007 για να αγωνιστούν για υψηλότερες αμοιβές από τις υπηρεσίες streaming, οι οποίες έχουν αναδιαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η τηλεόραση και τον τρόπο με τον οποίο πληρώνονται οι καλλιτέχνες. Η συντεχνία ηθοποιών κινηματογράφου ενώθηκε μαζί τους τον Ιούλιο για παρόμοιες ανησυχίες.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν θα ανακοινωθούν σύντομα, ωστόσο άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα δήλωσαν νωρίτερα ότι οι συγγραφείς κέρδισαν παραχωρήσεις σε βασικά σημεία, συμπεριλαμβανομένων υψηλότερων μισθών.

Τα στούντιο συμφώνησαν να στελεχώσουν με συγκεκριμένο αριθμό σεναριογράφων τις τηλεοπτικές τους σειρές, αριθμός που θα αυξάνεται με τον αριθμό των επεισοδίων μιας σεζόν, δήλωσε ένας από τους συνομιλητές. Οι δύο πλευρές δημιούργησαν επίσης μια δομή στην οποία οι σεναριογράφοι θα λαμβάνουν μπόνους για δημοφιλείς σειρές σε υπηρεσίες streaming.

Και φαίνεται ότι κατέληξαν επίσης σε συμφωνία σχετικά με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία οι συγγραφείς φοβούνταν ότι θα μπορούσε να καταστρέψει θέσεις εργασίας.

Related posts

Λίμπερμαν: Εξαρτήστε την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα από την πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού στους ομήρους

banks

Γάζα: Βομβαρδισμοί και μάχες στο νοσοκομείο Σίφα

banks

Ο Μακρόν θα συναντήσει τον ‘Ιλον Μασκ της Tesla την Παρασκευή

banks

Αρμενία: Δεν είμαστε σύμμαχος της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας

banks

Στόλτενμπεργκ: Τουρκία και Σουηδία θα συναντηθούν ξανά στις 12 Ιουνίου για συνομιλίες

banks

Ο κυβερνήτης της ελεγχόμενης από τη Ρωσία περιφέρειας του Ντονέτσκ επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας τις νύχτες

banks