18.4 C
Athens
May 10, 2024
Image default
WORLD

Ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley λέει ότι οι αγορές θα απογειωθούν μετά τις μειώσεις επιτοκίων

Ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley, MS.N, Τζέιμς Γκόρμαν, δήλωσε ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές θα “απογειωθούν” μόλις οι επενδυτές βεβαιωθούν ότι η Federal Reserve έχει ολοκληρώσει την αύξηση των επιτοκίων, ανέφεραν την Παρασκευή οι Financial Times.

“Το σοκ της πρόσφατης αύξησης των επιτοκίων έβαλε φραγμό στις τραπεζικές συμφωνίες (και) στις κεφαλαιαγορές. Και αυτό είναι (επειδή) όλοι δεν γνωρίζουν πραγματικά ποιο είναι το κόστος χρηματοδότησής τους”, δήλωσε ο Γκόρμαν στους FT.

“Τη στιγμή που η Federal Reserve σηματοδοτήσει συγκεκριμένα ότι σταμάτησαν να αυξάνουν τα επιτόκια, πόσο μάλλον στο σημείο στο οποίο θα κάνουν πρώτα μείωση επιτοκίων, αυτές οι αγορές θα απογειωθούν”, είπε .

Ο Γκόρμαν θα παραιτηθεί από διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας την 1η Ιανουαρίου, παραδίδοντας τα ηνία στον Τεντ Πικ.

Νέοι κανόνες από την οικονομική κρίση του 2008 που απαιτούσαν από τις τράπεζες να διατηρούν περισσότερα κεφάλαια και να αποχωρούν από πιο ριψοκίνδυνες δραστηριότητες έχουν κάνει το σύστημα πολύ πιο ασφαλές, είπε ο Γκόρμαν στους FT, προσθέτοντας ότι “η δική τους βλακεία” είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες.

Ο Γκόρμαν ισχυρίστηκε επίσης ότι οι υψηλών προδιαγραφών πτώχευση τριών περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ (Silicon Valley Bank, Signature Bank και First Republic) φέτος ήταν “απολύτως δικό τους φταίξιμο”, προσθέτοντας ότι η Credit Suisse ήταν ένα παράδειγμα διαχείρισης λειτουργικού κινδύνου που πήγε “στραβά”.

Related posts

Ισπανικές εκλογές: Η ακροδεξιά αποτέλεσε βαρίδι

banks

Ισραήλ: 100.000 πολίτες έχουν υποβάλει αιτήσεις για άδεια οπλοκατοχής

banks

Ολοκληρώθηκε μετά από επτά ώρες η επιχείρηση των ιταλικών ειδικών δυνάμεων στο τουρκικό πλοίο Galata Seaways

banks

Ο Ζελένσκι λέει ότι η Ρωσία υφίσταται μεγάλες απώλειες

banks

Ρωσία: Επίθεση στην Ουκρανία με 12 drones και έναν πύραυλο κρουζ

banks

Ξεκινά στην Αβάνα η σύνοδος της G77+ Κίνα για μια “νέα, διεθνή οικονομική τάξη”

banks