28 C
Athens
May 24, 2024
Image default
WORLD

Ο Ερντογάν κλιμακώνει τη ρητορική του κατά του Ισραήλ

Με την επανέναρξη του πολέμου στη Γάζα, η Άγκυρα θα εντείνει τη ρητορική της κατά του Ισραήλ και κατ΄ επέκταση των ΗΠΑ και της Δύσης.

Η προβληματική σχέση με τις ΗΠΑ λόγω της καθυστέρησης της προμήθειας των F-16 στην Τουρκία δίνει λίγες ελπίδες ότι η Άκυρα θα κάνει τη χάρη στη Δύση και η τουρκική Εθνοσυνέλευση θα επικύρωσει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Ακόμη το θέμα δεν έχει καν μπει στο πρόγραμμα της Εθνοσυνέλευσης. Ο πρόεδρος Ερντογάν εφαρμόζει τακτική καθυστερήσεων παρά το γεγονός ότι ο Σουηδός ΥΠΕΞ Τομπίας Μπίλστρομ δηλώνει ότι το θέμα της Σουηδίας μπορεί να λήξει σε λίγες εβδομάδες. Μάλιστα ο Σονέρ Καγκαπτάι, διευθυντής του Τουρκικού Ερευνητικού Προγράμματος στο Ινστιτούτο της Ουάσιγκτον για την Πολιτική της Εγγύς Ανατολής, δήλωσε ότι η επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας ενδέχεται να μην πραγματοποιηθεί πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2024.

Νέλσον: Η Χαμάς συγκεντρώνει χρήματα στην Τουρκία

Στο μεταξύ, ο αμερικανός υφυπουργός για θέματα Τρομοκρατίας και Οικονομικών Πληροφοριών του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ Μπράιαν Νέλσον, βρίσκεται από χθες στην Άγκυρα για το θέμα της αποτροπής συγκέντρωσης κεφαλαίων για τη Χαμάς. Ο Νέλσον εξέφρασε ανησυχία για την ικανότητα της Χαμάς να συνεχίσει να συγκεντρώνει χρήματα ή να βρίσκει οικονομική υποστήριξη στην Τουρκία, για τις επιχειρήσεις της για πιθανές μελλοντικές τρομοκρατικές επιθέσεις”, όπως είπε προειδοποιώντας ότι η στάση της Τουρκίας υπέρ της Χαμάς μπορεί να επιδεινώσει το ήδη τεταμένο κλίμα στις σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Πηγή: Deutsche Welle

Related posts

Μπάρκιν και Μπόστιτς (Fed): Οι επιπτώσεις των υψηλών επιτοκίων στην οικονομία δεν έχουν ακόμη φανεί πλήρως

banks

Η Αίγυπτος ανακοίνωσε την πρώτη απευθείας πτήση της EgyptAir στο Πορτ Σουδάν

banks

Θάνατος Ναβάλνι: Η χήρα του αντιφρονούνται Γιούλια λέει ότι ο Πούτιν “βασανίζει” τον σύζυγό της μετά θάνατον

banks

Μπάιντεν: Το χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας έγινε από ρουκέτα που αστόχησε και εκτοξεύτηκε από “τρομοκρατική οργάνωση”

banks

Αύξηση 20% κατέγραψαν τον Ιούνιο οι ταξινομήσεις των φορτηγών στην ΕΕ

banks

Κίνα: Προωθεί την βελτίωση της διαδικασίας χορήγησης ξένου συναλλάγματος προς τις επιχειρήσεις διευκολύνοντας το εξωτερικό εμπόριο

banks