18.7 C
Athens
April 27, 2024
Image default
COMODITIES

Ο OPEC+ επεκτείνει τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου

Ο OPEC+ επεκτείνει τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου

Ο OPEC+ αποφάσισε την Κυριακή (3/3) να παρατείνει τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου κατά το α’ εξάμηνο του έτους για να στηρίξει τις τιμές αποτρέποντας το πλεόνασμα στα αποθέματα.

Ο «κόφτης» των 2 εκατ. βαρελιών την ημέρα θα παραμείνει μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο εκπρόσωπους που ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή οι πληροφορίες δεν είναι δημόσιες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, η Σαουδική Αραβία αντιπροσωπεύει το ήμισυ των περικοπών που υποσχέθηκε ο OPEC+ στην παραγωγή.

Το αργό μπρεντ, που αποτελεί το παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τις τιμές του πετρελαίου, διαπραγματεύεται στα περίπου 80 δολάρια το βαρέλι φέτος, καθώς ο επαρκής εφοδιασμός αντιστάθμισε τις διαταραχές στη ναυτιλία στη Μέση Ανατολή λόγω των περιφερειακών συγκρούσεων.

Οι επενδυτές και οι αναλυτές ήταν υποψιασμένοι ότι το ενεργειακό καρτέλ θα επεκτείνει τις περικοπές στην παραγωγή, μεταδίδει το Bloomberg.

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και οι εταίροι του, όπως η Ρωσία, αντιμετωπίζουν εποχιακή μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου και αυξανόμενη παραγωγή από ανταγωνιστές, μεταξύ των οποίων τα αμερικανικά γεωτρύπανα.

#ΟΠΕΚ+ #Bloomberg #Σαουδική_Αραβία #Μέση_Ανατολή

Related posts

Υψηλό 15ετίας «χτύπησαν» οι τιμές του ρυζιού

banks

«Καλπάζουν» ο χρυσός και το ασήμι-Όλα τα «φώτα» στη Fed

banks

Ενισχύεται το πετρέλαιο λόγω των ανοδικών προοπτικών ζήτησης

banks

Πετρέλαιο: «Χτύπησε» υψηλό μήνα λόγω των επιθέσεων στην Ερυθρά Θάλασσα

banks

«Στροφή» από το πετρέλαιο στο υδρογόνο για τη Σαουδική Αραβία

banks

Τα αποθέματα επεκτείνουν τα κέρδη του πετρελαίου-Υποχωρεί το φυσικό αέριο

banks