20.3 C
Athens
May 8, 2024
Image default
WORLD

Προσφορά $14 δισ. για εξαγορά της Toshiba από την κοινοπραξία JIP

Η Toshiba ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι μια κοινοπραξία επενδυτών με επικεφαλής την εταιρείας ιδιωτικών κεφαλαίων Japan Industrial Partners (JIP) θα κάνει προσφορά 14 δισ. δολαρίων στις 8 Αυγούστου για να περάσει η εταιρεία σε εγχώρια χέρια.

Η προσφορά, η οποία αποτιμά την αξία της Toshiba στα 2 τρισ. γιεν (14 δισ. δολάρια), θα ολοκληρωθεί στις 20 Σεπτεμβρίου. Αρχικά είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στα τέλη Ιουλίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω καθυστέρησης από τις ρυθμιστικές αρχές.

Το διοικητικό συμβούλιο της Toshiba δήλωσε αρχικά ότι η τιμή προσφοράς των 4.620 γεν ανά μετοχή ήταν πολύ χαμηλή για να συστήσει στους μετόχους να πουλήσουν τις μετοχές τους, αλλά αργότερα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τιμή ήταν “δίκαιη”, χωρίς προοπτικές υψηλότερης ή ανταγωνιστικής προσφοράς και με δυσμενείς οικονομικές συνθήκες.

Ορισμένοι ακτιβιστές μέτοχοι, αν και δεν είναι ικανοποιημένοι με την τιμή, έχουν κουραστεί από τις πολυετείς διαμάχες με την εταιρεία και επιθυμούν να αποχωρήσουν, δήλωσαν πηγές με γνώση του θέματος.

Στη συμφωνία θα συμμετάσχουν περίπου 20 ιαπωνικές εταιρείες. Στους βασικούς συμμετέχοντες είναι η εταιρεία κατασκευής τσιπ Rohm, που θα βάλει 300 δισ. γιεν και η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Orix, με συμμετοχή 200 δισ. γιεν.

Πολλοί από τους επενδυτές είναι μακροχρόνιοι εταίροι της Toshiba, οι οποίοι επιθυμούν να διατηρήσουν τους δεσμούς τους με την εταιρεία μετά την εξαγορά, ανέφεραν οι πηγές.

Related posts

Κύπρος: Συνάντηση Ν. Χριστοδουλίδη με τον Μπ. Νετανιάχου στη Λευκωσία

banks

COP28: Η Ρωσία ζητεί να αποφευχθεί μια “χαοτική” έξοδος από τα ορυκτά καύσιμα

banks

AT&T: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη, έχασαν τις προβλέψεις τα έσοδα

banks

Welt: Πυρομαχικά από την ΕΕ – Η επόμενη απατηλή υπόσχεση στην Ουκρανία

banks

Σερβία: Αγόρασε 11 ρωσικής κατασκευής στρατιωτικά ελικόπτερα από την Κύπρο

banks

Ιταλία: Βγήκε από τη ΜΕΘ ο Μπερλουσκόνι

banks