18.4 C
Athens
May 10, 2024
Image default
MARKETS

Στα «κόκκινα» οι ασιατικές αγορές- Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Hang Seng

Στα «κόκκινα» οι ασιατικές αγορές- Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Hang Seng

Απώλειες κατέγραψαν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας στη συνεδρίαση της Δευτέρας (14/8), με τον Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να ηγείται των απωλειών.

Ο δείκτης υποχώρησε περισσότερο από 2%, ενώ ο τομέας των ακινήτων κατέγραψε sell-off, με την εταιρεία ακινήτων Country Garden Holdings να καταγράφει τις περισσότερες απώλειες.

Πτωτικά άνω του 1% κινήθηκε ο Nikkei , με την Ιαπωνία να αναμένει τα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του δεύτερου τριμήνου της την Τρίτη, ενώ η εκτύπωση του πληθωρισμού του Ιουλίου θα γνωστοποιηθεί την Παρασκευή.

Το ιαπωνικό γεν ξεπέρασε το όριο των 145 έναντι του δολαρίου τη Δευτέρα, για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2022.

Την Παρασκευή, το ιαπωνικό νόμισμα άγγιξε για λίγο το ίδιο βασικό ψυχολογικό επίπεδο.

Το γεν εξασθενεί σταθερά από τότε που η Τράπεζα της Ιαπωνίας προσάρμοσε τη στάση της σχετικά με την πολιτική ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων στα τέλη Ιουλίου, στέλνοντας τα 10ετή ιαπωνικά κρατικά ομόλογα στα υψηλότερα επίπεδά της τα τελευταία εννέα χρόνια.

Ο ρυθμός πληθωρισμού χονδρικής στην Ινδία σημείωσε μικρότερη από την αναμενόμενη πτώση τον Ιούλιο, κατά 1,36% σε σύγκριση με την πτώση 2,7% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Το Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ινδίας δήλωσε ότι αυτό οφείλεται κυρίως στην βραδύτερη αύξηση των τιμών των ορυκτελαίων, των βασικών μετάλλων, των χημικών προϊόντων, των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και των προϊόντων διατροφής.

Η πτώση ήταν επίσης μικρότερη από την πτώση 4,12% του Ιουνίου, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που ο ρυθμός πληθωρισμού κορυφώνεται από τον Μάιο του 2022.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei διολίσθησε 1,21%, κλείνοντας στις 32.080 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 1,93% στις 18.695 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε πτώση 0,34% στις 3.178,43 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται πτωτικά 0,50% στις 10.755,18 μονάδες.

Ο Taiwan Weighted έπεσε 0,20% και έκλεισε στις 16.601,25 μονάδες, ενώ ο Kospi κατέγραψε απώλειες 0,79% στις 2.570,87 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 7.277 μονάδες, χάνοντας 0,86%.

  • ασιατικές αγορές
  • ΑΣΙΑ
  • Ωκεανία
  • Αυστραλία
  • hang seng
  • Κίνα
  • ιαπωνία
  • Nikkei
  • Kospi

    Related posts

    Ήπια ανοδικά οι αγορές στο άνοιγμα- Στο επίκεντρο τα μάκρο

    banks

    Στάση αναμονής στη Wall Street εν όψει της ομιλίας Πάουελ

    banks

    Επανήλθαν οι πωλητές στη Wall Street-Νέα άνοδος στις ομολογιακές αποδόσεις

    banks

    Ασιατικά χρηματιστήρια: Σε ανοδικό «μονοπάτι» με το βλέμμα στην Κίνα

    banks

    Sell-off σε Ιαπωνία και Ν. Κορέα-Χαμηλό ενός έτους στην Αυστραλία

    banks

    Διάλειμμα από τα κέρδη στη Wall Street- «Έλαμψε» το ecommerce

    banks