17.2 C
Athens
May 7, 2024
Image default
MARKETS

Συνεχίζεται το ράλι στη Wall Street μετά τα χθεσινά ρεκόρ

Συνεχίζεται το ράλι στη Wall Street μετά τα χθεσινά ρεκόρ

Το ράλι της Wall Street συνεχίζεται και στη σημερινή (21/3) συνεδρίαση, μετά τα ρεκόρ που έφερε η ανακοίνωση της Fed σχετικά με τις τρεις μειώσεις επιτοκίων εντός του 2024.

Ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 0,56% στις 39.734,99 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,48% στις 5.249,78 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq Composite ενισχύεται κατά 0,72% στις 16.487,98 μονάδες.

Η μετοχή της Micron Technology σημειώνει άλμα 14,07%, χάρη στα καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη, ενώ η εταιρεία λιανικής Five Below υποχωρεί κατά 12,53% μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών αποτελεσμάτων τριμήνου.

Οι κινήσεις αυτές ακολουθούν μια κερδοφόρα συνεδρίαση, η οποία έστειλε τους βασικούς δείκτες σε νέα υψηλά κλεισίματος, με τον S&P 500 να ξεπερνά για πρώτη φορά τις 5.200 μονάδες.

Τα κέρδη αυτά ήρθαν καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ επανέλαβε πως αναμένονται τρεις μειώσεις των επιτοκίων εντός του 2024. Η κεντρική τράπεζα διατήρησε αμετάβλητο το κόστος δανεισμού στη διήμερη συνεδρίαση πολιτικής του Μαρτίου, η οποία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη.

Σύμφωνα με αναλυτές, η ανακοίνωση της Fed έδωσε στις αγορές το πράσινο φως για να κινηθούν υψηλότερα και αναμένεται πως το ράλι θα διαρκέσει αρκετά, τουλάχιστον μέχρι το επόμενο «σοκ» για την αγορά. Η Fed, πάντως, φαίνεται να ευνοεί πλέον τις ανοδικές κινήσεις.

Από το πρωί της Πέμπτης, οι επενδυτές εκτιμούν πως υπάρχει περίπου 70% πιθανότητα η Fed να ξεκινήσει τις μειώσεις επιτοκίων τον Ιούνιο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group. Μετά το τέλος της συνεδρίασης της Πέμπτης, αναμένονται ανακοινώσεις αποτελεσμάτων από τις FedEx και Nike. 

#nyse #Wall_Street #ΡΕΚΟΡ #ραλι #Άνοδος

Related posts

Διατηρείται το ανοδικό μομέντουμ στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Πτώση στις ευρωαγορές μετά από 5 εβδομάδες κερδών

banks

Κατοχύρωση κερδών στις ασιατικές αγορές

banks

Wall Street: Νέα άνοδος με ώθηση από τον δομικό πληθωρισμό

banks

Η Nvidia δίνει ώθηση στη Wall-Tα βλέμματα στο Τζάκσον Χολ

banks

Κέρδη στις ασιατικές αγορές: Πληθωρισμός και επιτόκια περιόρισαν την άνοδο

banks