23.7 C
Athens
May 7, 2024
Image default
POLITICS

Τις ζυγές μέρες ο Κασσελάκης αναγνωρίζει το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Τη διαγραφή των 37 δισ. ευρώ, το λεγόμενο μαξιλάρι που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πήρε πίσω ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης χωρίς να συνεδριάσει η… επιτροπή δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Παρότι στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο «Mega» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτήρισε τα 37 δισ. ευρώ ως την «πιο μνημονική απόφαση», σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει περήφανος για τα γεμάτα ταμεία που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διακυβέρνησή του την περίοδο 2015-2019.

Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για το «μαξιλάρι» προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων

Απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη που χαρακτήρισε «μόρφωμα» τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε σε ανάρτησή του, επιτιθέμενος στον πρωθυπουργό, πως είπε «μόρφωμα το κόμμα που παρέλαβε άδεια ταμεία, χρεοκοπημένη χώρα, και έγινε η πρώτη κυβέρνηση στην Ιστορία η οποία άφησε πίσω της γεμάτα ταμεία και όχι καμένη».

Υπενθυμίζεται ότι η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ή σε πολιτικά στελέχη που συμμετείχαν τότε στην κυβέρνηση. Την επόμενη μέρα, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που, σημειώνεται, ήταν κεντρική πολιτική απόφαση της κυβέρνησής του η συγκέντρωση του μαξιλαριού αντί για τη στροφή σε νέα πιστοληπτική γραμμή.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Στέφανος Κασσελάκης

Ολόκληρη η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη αναφέρει:

«Εν ένα κόμμα περνάει προβλήματα -τα οποία να είστε βέβαιοι ότι θα τα ξεπεράσουμε όλοι μαζί- τότε φαίνεται το ήθος και η ποιότητα των αντιπάλων του.

Σήμερα είχαμε διπλή επίδειξη πολιτικής ανηθικότητας από την πλευρά της ΝΔ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος – που διατηρεί ακόμη και σήμερα τη θέση του Γραμματέα της ΝΔ – να ενημερωθεί ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι ένα ιστορικό γεγονός που δεν επιτρέπει δηλώσεις γαλάζιου πολιτικού καφενείου σαν αυτή που έκανε. Προφανώς ο κ. Μαρινάκης, που εκπροσωπεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θεωρεί ότι όποιος έχει εργαστεί στην Goldman Sachs είναι εν δυνάμει υποστηρικτής της δικτατορίας στην Ελλάδα!

Κρίμα για το επίπεδο των δηλώσεων, όχι τόσο γιατί δεν είναι αναμενόμενες από τον γραμματέα του κόμματος που έχει αντιπρόεδρο τον Άδωνι Γεωργιάδη -ο οποίος έχει αμφισβητήσει την ίδια την εξέγερση του Πολυτεχνείου – αλλά γιατί εκπροσωπεί μια κυβέρνηση η οποία οφείλει σε τέτοια ζητήματα να εκφράζει την πλειοψηφία των δημοκρατικών Ελλήνων, εντός και εκτός Ελλάδος.

Όμως σήμερα ο Κ.Μητσοτάκης δε χτύπησε μόνο δι’ αντιπροσώπου αλλά και αυτοπροσώπως, αποκαλώντας σε συνέντευξή του τον ΣΥΡΙΖΑ «μόρφωμα».

Μόρφωμα το κόμμα που παρέλαβε άδεια ταμεία, χρεοκοπημένη χώρα, και έγινε η πρώτη κυβέρνηση στην Ιστορία η οποία άφησε πίσω της γεμάτα ταμεία και όχι καμένη γη.

Μόρφωμα το κόμμα που ρύθμισε το χρέος, έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και υπέγραψε την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών.

Μόρφωμα το κόμμα που σε δύσκολες συνθήκες αύξησε τον κατώτατο μισθό, κατήργησε τον υποκατώτατο, επανέφερε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, έδωσε πρόσβαση στο ΕΣΥ στους ανασφάλιστους συμπολίτες μας, μείωσε κατά 10 μονάδες την ανεργία, αύξησε τις δαπάνες στα δημόσια πανεπιστήμια, επανέφερε τη 13η σύνταξη.

Μόρφωμα το κόμμα που νομοθέτησε την απόκτηση ιθαγένειας για τα παιδιά των μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, που θεσμοθέτησε το σύμφωνο συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια και τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου.

Ακόμα και ένα κόμμα που κυβερνάει χέρι χέρι με την Ακροδεξιά εσωτερικού (Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης) και εξωτερικού (Βελόπουλος), προσωπικά δε θα το αποκαλούσα ποτέ μόρφωμα, σεβόμενος τη δημοκρατική ψήφο των πολιτών. Όμως αυτή είναι η διαφορά μας».

Related posts

Δωρεάν το νερό σε Φυλή και Πανόραμα το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο και στα Άνω Λιόσια το τρίτο τρίμηνο 2023

banks

Νοτοπούλου: Η χειλεανάγνωση και το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει – «Είμαι μεταγλωσσικά βαρήκοη»

banks1

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οργισμένος για την επίθεση στον αστυνομικό – Αύριο οι ανακοινώσεις για την οπαδική βία

banks

Δημόσια αντίρρηση Ακρίτα για τις Σπέτσες – «Γιατί όχι σε Καρδίτσα, Έβρο, Ρόδο, Εύβοια, Βόλο;»

banks1

Τηλεφωνικές γραμμές S.O.S θέλουν μαθητές του Δήμου Ιλίου

banks1

Ένα μονότονο ρεφρέν περί ηθικού αυτουργού στου Ρέντη που γεννά υποψίες

banks1