18.7 C
Athens
May 9, 2024
Image default
WORLD

Ρωσία: Δεκατρείς εργάτες έχουν παγιδευτεί σε χρυσωρυχείο

Δεκατρείς εργάτες έχουν παγιδευτεί σε χρυσωρυχείο στην περιφέρεια Αμούρ της Ρωσίας ύστερα από κατολίσθηση, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

“Έχει αποκατασταθεί η επικοινωνία και πραγματοποιείται εκκαθάριση της πλαγιάς με μηχανήματα”, διευκρίνισε το υπουργείο σε ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ενημερωθεί για τους 13 εγκλωβισμένους εργάτες στην περιφέρεια Αμούρ και θα εξασφαλίσει ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια για τη διάσωσή τους, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Το ατύχημα σημειώθηκε στο Pioneer, ένα από τα μεγαλύτερα χρυσωρυχεία της Ρωσίας βάσει δυνατότητας επεξεργασίας, μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Αυτό βρίσκεται στην περιφέρεια Αμούρ Ανατολικής Σιβηρίας, στα νότια σύνορα της Ρωσίας με την Κίνα.

Το ορυχείο ανήκει στην εισηγμένη στο Λονδίνο ρωσική εταιρεία εξόρυξης χρυσού Petropavlovsk, η οποία το 2022 υπέβαλε αίτηση για να τεθεί υπό αναγκαστική διαχείριση, καθώς οι δυτικές κυρώσεις στην Gazprombank, τον κύριο δανειστή και μοναδικό αγοραστή του χρυσού της, είχαν ως αποτέλεσμα να αγωνίζεται για να αποπληρώσει το χρέος της.

Related posts

Γερμανία: Καμία παραίτηση ακόμη για τις ρωσικές υποκλοπές

banks

Εκλογές στην Τουρκία: Το φιλοκουρδικό HDP καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν Κιλιτσντάρογλου

banks

Ιστορικών διαστάσεων ξηρασία στην Ουρουγουάη – Νερό για δέκα ημέρες έχει το Μοντεβιδέο

banks

Ιαπωνία: Καταγγέλλει τις ρωσικές πυρηνικές απειλές στην 78η επέτειο από τι ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα

banks

Εκλογές στην Τουρκία: Ο Ερντογάν αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερή του πρόκληση – Υψηλό το διακύβευμα για την γεωπολιτική σκηνή

banks

ΗΠΑ: Συνέχισε να συρρικνώνεται ο μεταποιητικός κλάδος τον Απρίλιο – ISM

banks