23.9 C
Athens
May 8, 2024
Image default
POLITICS

Άμεση συζήτηση για τη ΛΑΡΚΟ στο ευρωκοινοβούλιο ζητεί το ΚΚΕ

Την «κατεπείγουσα εξέταση των αναφορών σχετικά με την επιχείρηση ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ και την πραγματοποίηση συζήτησης από την Επιτροπή Αναφορών (PETI) του Ευρωκοινοβουλίου» ζητά η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ με επιστολή που απέστειλε ο ευρωβουλευτής του κόμματος Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος προς την πρόεδρο της Επιτροπής.

Στην επιστολή του ο Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος αναφέρει μεταξύ άλλων πως «οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους πραγματοποίησαν μαζική Γενική Συνέλευση την περασμένη εβδομάδα, αποφασίζοντας απεργία στις 28 Μαρτίου ενάντια σε αυτές τις αποφάσεις».

Η επιστολή του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Κυρία Πρόεδρε,

Κύριοι συντονιστές,

Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στις αναφορές με αριθ. 349/2022 και 289/2022 σχετικά με την επιχείρηση ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ στην Ελλάδα, δεδομένου ότι υπάρχουν νέες και επείγουσες εξελίξεις.

Ειδικότερα, σε έγγραφο της ΔΥΠΑ αναφέρεται η μη ανανέωση των συμβάσεων εργασίας στη ΛΑΡΚΟ που λήγουν στις 31 Μαρτίου και η ένταξη των εργαζομένων σε προγράμματα ανεργίας. Είναι απόδειξη της κυβερνητικής προσπάθειας για το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ και την οριστική απόλυση όλων των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους πραγματοποίησαν μαζική Γενική Συνέλευση την περασμένη εβδομάδα, αποφασίζοντας απεργία στις 28 Μαρτίου ενάντια σε αυτές τις αποφάσεις.

Με βάση τα προαναφερθέντα, ζητώ, ως μέλος της Επιτροπής PETI, να τεθούν επειγόντως στην ημερήσια διάταξη του Απριλίου οι αναφορές με αριθ. 349/2022 και 289/2022 προκειμένου να διεξαχθεί συζήτηση.

Ειλικρινώς,

Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος

Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ».

Related posts

Υποκλοπές: Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ – 10 χρόνια κάθειρξη για χρήση κακόβουλου λογισμικού

banks

Μητσοτάκης – Ενίσχυση 1.200 ευρώ σε νεοπροσληφθέντες έως 29 ετών για 6 μήνες

banks

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου – H αιτία

banks1

Στόχος να εκλέξουμε ευρωβουλευτή ή ευρωβουλευτές, διαμηνύει η Αχτσιόγλου

banks

Συνεργασία Περιφέρειας Κρήτης και UNICEF

banks

Υπουργείο Εξωτερικών για τη λειτουργία της Μονής της Χώρας ως τζαμί – «Πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα»

banks