19.3 C
Athens
May 9, 2024
Image default
POLITICS

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Μπλίνκεν για τον πόλεμο Ισραήλ και Παλαιστίνης

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 6 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, στην Παλαιστίνη.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξoυν ανθρωπιστικές παύσεις

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη θέση της Ελλάδας για την καταδίκη της τρομοκρατίας της Χαμάς και το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την αυξανόμενη ανησυχία του για την προστασία των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας και τόνισε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξoυν ανθρωπιστικές παύσεις και συνεχής ροή αναγκαίας ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Στιγμιότυπο από συνάντηση Μητσοτάκη-Μπλίνκεν στο παρελθόν

Ο Άντονι Μπλίνκεν βρέθηκε σήμερα στην Τουρκία

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν βρέθηκε σήμερα στην Τουρκία όπου συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα.

Βασικό θέμα στη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου 2 ώρες και 40 λεπτά, ήταν οι εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς να πραγματοποιηθούν κοινές δηλώσεις, δείχνοντας έτσι το ψυχρό κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η ψυχρότητα στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις είναι εμφανής μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση και τις κατηγορίες που εκτόξευσε κατά των Ηνωμένων Πολιτειών για τη στρατιωτική τους παρουσία στην περιοχή και τη στήριξη τους στο Ισραήλ.

Related posts

Το σκεπτικό της κυβέρνησης πίσω από τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους και οι «αρνητές» του lockdown

banks

Δένδιας για Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Επιδιώκουμε να βρεθούμε στην πρωτοπορία της υλοποίησης του ευρωπαϊκού Green Deal

banks

Θεοδωρικάκος – Δέσμευσή μας να κάνουμε τα πάντα για την ασφάλεια των πολιτών

banks

Με κάμερες τεχνητής νοημοσύνης προστατεύει τον Υμηττό ο Δήμος Γλυφάδας

banks

Κεχαγιά: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτά δυναμική, δεν θα είναι τρίτο κόμμα στις ευρωεκλογές

banks1

Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ σε Κασσελάκη: Θα κριθείς στις ευρωεκλογές – Πουθενά και σε κανέναν λευκή επιταγή

banks1