16.6 C
Athens
May 2, 2024
Image default
MARKETS

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές μετά τα ιστορικά υψηλά

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές μετά τα ιστορικά υψηλά

Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με μεικτά πρόσημα στο τέλος της εβδομάδας (22/3), έπειτα από την εκτόξευση των μετοχών σε ιστορικά υψηλά στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Οι κινήσεις της αγοράς έρχονται μετά από έναν καταιγισμό αποφάσεων για τα επιτόκια τις τελευταίες ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έχει οριακές απώλειες 0,02% στις 509.64 μονάδες.

Στη Γερμανία ο DAX ενισχύεται κατά 0,07% στις 18,188.85 μονάδες, στην Βρετανία ο FTSE 100 κερδίζει 0,62% στις 7,931.57 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 0,24% στις 8,160.44 μονάδες, ενώ στην Ισπανία ο IBEX 35 καταγράφει άνοδο 0,34% στις 10,905.18 μονάδες. Πτωτικό είναι το κλίμα και στην Ιταλία, αφού ο FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 0,07% στις 33,685.00 μονάδες.

ΗΤράπεζα της Ελβετίας αιφνιδίασε τις αγορές την Πέμπτη (21/3) μειώνοντας το βασικό της επιτόκιο κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες στο 1,5%. Η απόφαση αυτή κατέστησε την Ελβετία την πρώτη μεγάλη οικονομία που μείωσε τα επιτόκια, σε μια ένδειξη της αυξανόμενης εμπιστοσύνης των φορέων χάραξης πολιτικής στη μάχη για την τιθάσευση του πληθωρισμού.
 
Η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε τα επιτόκια όπως αναμενόταν την Πέμπτη, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να υπάρξουν μειώσεις στον ορίζοντα, καθώς ο πληθωρισμός μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν. Εν τω μεταξύ, η κεντρική τράπεζα της Νορβηγίας διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο αναφοράς της και προέβλεψε μία μόνο μείωση του κόστους δανεισμού αργότερα μέσα στο έτος.
 
Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τις προσδοκίες για τρεις μειώσεις των επιτοκίων φέτος και διατήρησε αμετάβλητο το κόστος δανεισμού στη διήμερη συνεδρίαση πολιτικής του Μαρτίου.

Tέλος, οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησαν ως επί το πλείστον την Παρασκευή, αν και ο ιαπωνικός Nikkei 225 ξεπέρασε για λίγο τις 41.000 μονάδες και σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #δείκτες #μετοχές #ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Related posts

Το ράλι του S&P 500 μπορεί να αποδειχθεί μη βιώσιμο

banks

Οριακή πτώση στις ευρωαγορές

banks

BofA- JP Morgan: Οι ευρωπαϊκές μετοχές αντιμετωπίζουν κινδύνους

banks

Κέρδη με…ηγέτη το Χονγκ Κονγκ στις ασιατικές αγορές-«Κλειδί» τα μάκρο

banks

Έκτη σερί πτώση για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Ήπια άνοδος στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Τα βλέμματα στα μάκρο

banks