19.3 C
Athens
May 2, 2024
Image default
MARKETS

Μικτά πρόσημα στη Wall Street εν αναμονή της Fed

Μικτά πρόσημα στη Wall Street εν αναμονή της Fed

Μικρές μεταβολές παρουσιάζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Τρίτης (19/3), με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στις επερχόμενες αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για τα επιτόκια.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,21% στις 38.871,45 μονάδες, ενώ αντίθετα ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί κατά 0,22% στις 5.138,73 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται χαμηλότερα κατά 0,59% στις 16.009,10 μονάδες.

Πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο ασκεί η Nvidia, η οποία σημειώνει πτώση άνω του 3%, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα νέα από το συνέδριό της. Ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang παρουσίασε το τελευταίο τσιπ τεχνητής νοημοσύνης της Nvidia, ονόματι Blackwell, το οποίο ανέφερε ότι είναι σημαντικά ισχυρότερος διάδοχος των τσιπ της που τροφοδοτούν ένα πλήθος λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης.

Η Wall Street αναμένει τη διήμερη συνεδρίαση πολιτικής της Fed, η οποία θα ολοκληρωθεί με την ανακοίνωση της Τετάρτη. Σύμφωνα με το CME FedWatch Tool, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κεφαλαίων της Fed τιμολογούν επί του παρόντος πιθανότητα 99% ότι η Fed θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια αναφοράς αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, η προσδοκία για μείωση τον Ιούνιο έχει υποχωρήσει τις τελευταίες ημέρες σε περίπου 55%.

Στα μάκρο της ημέρας, η κατασκευή νέων κατοικιών στις ΗΠΑ παρουσίασε έντονη ανάκαμψη κατά 10,7% τον Φεβρουάριο, σε ετήσιο ρυθμό 1,52 εκατ. μονάδων, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων 9 μηνών. Παράλληλα, τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα ξεπέρασαν κατά πολύ και τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που περίμεναν μικρότερης τάξης αύξηση κατά 7,4% στις 1,42 εκατ. μονάδες.

#WALL_STREET_ΗΠΑ #Nvidia #κατασκευή_νέων_κατοικιών #FEDERAL_RESERVE

Related posts

Κέρδη με…ηγέτη το Χονγκ Κονγκ στις ασιατικές αγορές-«Κλειδί» τα μάκρο

banks

Ευρωαγορές: Με κέρδη ξεκινά ο Οκτώβριος-Στα νέα μάκρο το «βλέμμα»

banks

Περιμένουν τις κεντρικές τράπεζες και… ανεβαίνουν στο άνοιγμα οι ευρωγορές

banks

«Μαύρη Δευτέρα» στις ευρωαγορές- Σε περιδίνηση οι τράπεζες

banks

Άνοδος στη Wall Street, στον «αστερισμό» των εταιρικών αποτελεσμάτων

banks

Τριμηνιαίο «άλμα» άνω του 7% για τις ευρωαγορές

banks