19 C
Athens
May 1, 2024
Image default
MARKETS

Οι Ευρωαγορές ξαναβρίσκουν τα πατήματά τους-Νέο ρεκόρ για τον DAX

Οι Ευρωαγορές ξαναβρίσκουν τα πατήματά τους-Νέο ρεκόρ για τον DAX

Ανοδικά κινούνται σήμερα (6/12) οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι, αναμένοντας μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 παρουσιάζει κέρδη 0,25% στις 468,80 μονάδες, με τις μετοχές του κλάδου της εξόρυξης να ξεχωρίζουν, καθώς σημείωσαν απότομη μεταστροφή σε σχέση με τις κινήσεις της χθεσινής συνεδρίασης και σήμερα, ανεβαίνουν.

Οι μετοχές εταιρειών λιανικής υποχωρούν μετά από μια σειρά αποθαρρυντικών στοιχείων για τις δαπάνες στο Ηνωμένο Βασίλειο, που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη. Συγκεκριμένα, η μετοχή της H&M σημειώνει πτώση 1,85% μετά την υποβάθμισή της από τους αναλυτές της Deutsche Bank, οι οποίοι προτείνουν «πώληση» σε αντίθεση με τη «διακράτηση», που ήταν η προηγούμενη πρόταση προς τους επενδυτές.

Η μετοχή της Nokia συνεχίζει, επίσης, την καθοδική πορεία, σημειώνοντας σημαντική πτώση της τάξης του 6%, μετά την είδηση της συνεργασίας AT&T και Ericsson  για την ανάπτυξη ενός ασύρματου δικτύου επόμενης γενιάς.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,13% στις 16.554,55 μονάδες και νέο ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι, μετά από ενδείξεις για μείωση του πληθωρισμού και χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής. Ο γαλλικός CAC ανεβαίνει κατά 0,07% στις 7.392,39 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 έχει κέρδη 0,35% στις 7.392,39 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται κατά 0,11% στις 10.250,15 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI έχει άνοδο 0,46% στις 6.606,11 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,27% στις 30.165,00 μονάδες.

Θετική δυναμική παρατηρήθηκε και στις αγορές της Ασίας, μετά από ένα ευρύ sell-off την Τρίτη.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #Άνοδος #ΑΝΑΜΟΝΗ_ΜΕΙΩΣΗΣ_ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ

Related posts

Νέο τραπεζικό sell off στη Wall Street-Διατηρήθηκαν τα εβδομαδιαία κέρδη

banks

Σε τροχιά ρεκόρ το ιαπωνικό χρηματιστήριο- Απώλειες στην Κίνα

banks

Wall Street: «Μάχη» για τα ρεκόρ λίγο πριν το finish του 2023

banks

Κέρδη στις ασιατικές αγορές: Πληθωρισμός και επιτόκια περιόρισαν την άνοδο

banks

Οι θετικές προοπτικές της Κίνας ανέβασαν τις ασιατικές αγορές

banks

Συγκρατημένη άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks