21.9 C
Athens
May 25, 2024
Image default
WORLD

Ο ΥΠΕΞ της Κίνας στους ομολόγους του Ισραήλ και Παλαιστίνης: Να προστατευτούν οι άμαχοι στη Γάζα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας είχε επικοινωνία με τους ομολόγους του σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, καλώντας να προστατευθούν οι άμαχοι στη Γάζα, λέει το Πεκίνο.

Ο Γουάνγκ Γι είχε επαφή με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Έλι Κοέν, στο πρώτο τηλεφώνημα μεταξύ τους από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, λέγοντας ότι όλες οι χώρες έχουν δικαίωμα στην αυτοάμυνα, αλλά πρέπει να προστατεύουν τους αμάχους και να τηρούν το διεθνές δίκαιο.

Στις συνομιλίες του με τον Κοέν, ο Γουάνγκ είπε ότι η Κίνα ανησυχεί βαθιά για τη “συνεχιζόμενη κλιμάκωση της σύγκρουσης”, σύμφωνα με δημοσίευμα από το Πεκίνο.

“Όλες οι χώρες έχουν δικαίωμα στην αυτοάμυνα, αλλά θα πρέπει να συμμορφώνονται με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και να προστατεύουν την ασφάλεια των αμάχων”, τόνισε ο Γουάνγκ. “Το πιο άμεσο καθήκον τώρα είναι να αποτρέψουμε την περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης και να οδηγήσει σε μια πιο σοβαρή ανθρωπιστική καταστροφή”.

Ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας είχε επίσης συνομιλία0 με τον ομόλογό του του Κράτους της Παλαιστίνης (Παλαιστινιακή Αρχή), Ριγιάντ Αλ Μαλίκι, λέγοντάς του ότι το Πεκίνο “εκφράζει τη βαθιά συμπάθειά του προς την παλαιστινιακή πλευρά”.

“Αυτό που χρειάζεται περισσότερο ο λαός της Γάζας αυτή τη στιγμή είναι ασφάλεια, τρόφιμα και φάρμακα, όχι πόλεμο, όπλα και πυρομαχικά”, είπε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών στον Παλαιστίνιο ομόλογό του.

Related posts

ΗΠΑ: Η στάση της Ρωσίας στο ζήτημα των συνομιλιών για τα πυρηνικά μπορεί να αλλάξει

banks

Ουκρανία: Η Unesco καταδικάζει με δριμύτητα τις ρωσικές επιθέσεις κατά του ιστορικού κέντρου της Οδησσού

banks

Περισσότεροι Βούλγαροι ταξίδεψαν στο εξωτερικό τον Σεπτέμβριο του 2023 σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2019

banks

Μπάουμαν (Fed): Περιμένει και νέα αύξηση των επιτοκίων για να χαλιναγωγηθεί ο πληθωρισμός

banks

Γερμανία: Τριήμερες κινητοποιήσεις στους σιδηροδρόμους

banks

Βρετανική στήριξη του Ισραήλ και μήνυμα συγκράτησης

banks