22.1 C
Athens
May 23, 2024
Image default
WORLD

Ρωσία: Ανάκαμψη στις πωλήσεις αυτοκινήτων με “άλμα” σχεδόν 160% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη Ρωσία σημείωσαν άλμα κατά 157,6% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, συνεχίζοντας να ανακάμπτουν μετά την τεράστια πτώση των πωλήσεων το 2022, ανακοίνωσε την Τρίτη η υπηρεσία Autostat σύμφωνα με το Reuters.

Η αυτοκινητοβιομηχανία της Ρωσίας εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό από επενδύσεις, εξοπλισμό και ανταλλακτικά από το εξωτερικό και επλήγη σημαντικά από τις επιπτώσεις των δυτικών κυρώσεων εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία.

Η Autostat, επικαλούμενη στοιχεία από την συνεργαζόμενη εταιρεία PPK, ανέφερε ότι τον Αύγουστο πωλήθηκαν 109.731 αυτοκίνητα, έναντι 42.593 τον Αύγουστο του 2022.

Η μεγαλύτερη ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία, η Avtovaz, ανέφερε ότι οι πωλήσεις της τον Αύγουστο σημείωσαν άλμα σε 33.325 οχήματα.

Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων έπεσαν κατά 59% πέρυσι και πολλές ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες αποσύρθηκαν εντελώς από τη ρωσική αγορά.

Related posts

Πηγές Χαμάς: Εξετάζεται σχέδιο εκεχειρίας στη Γάζα τριών φάσεων

banks

Η Ρωσία “σε επαφή” με τη Χαμάς για την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων

banks

Φεστιβάλ Βιέννης: Ακύρωσε τη συμμετοχή του μαέστρου Θ. Κουρεντζή, γιατί δεν έχει αποστασιοποιηθεί από την ρωσική εισβολή

banks

Ουκρανία: Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσικό βομβαρδισμό της Χερσώνας και της περιοχής του Χαρκόβου

banks

Σιτηρά: 40.000 τόνοι καταστράφηκαν από τη ρωσική επίθεση σε ουκρανικά λιμάνια

banks

Ουκρανία: Ο ισχυρός επιχειρηματίας Κολομόισκι κατονομάζεται από την υπηρεσία ασφαλeίας SBU ως ύποπτος σε έρευνα για απάτη

banks