19.3 C
Athens
May 9, 2024
Image default
WORLD

Ρωσία: “Η Αντρίιβκα δεν έχει ανακαταληφθεί από τις ουκρανικές δυνάμεις”

Η Ρωσία διέψευσε σήμερα την ουκρανική ανακοίνωση πως οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν το χωριό Αντρίιβκα στην ανατολική Ουκρανία, σε μικρή απόσταση από την πόλη Μπαχμούτ.

“Ο εχθρός δεν εγκατέλειψε τα σχέδια να καταλάβει την πόλη Αρτιομόφσκ (σ.σ.: η σοβιετική ονομασία του Μπαχμούτ) της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και συνέχισε να πραγματοποιεί επιθετικές επιχειρήσεις … ανεπιτυχώς προσπαθώντας να εκδιώξει τα ρωσικά στρατεύματα από την Κλιστσίιβκα και την Αντρίιβκα”, ανέφερε στο ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Εντούτοις χθες, Παρασκευή, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν αναφέρει πως “απελευθέρωσαν την Αντρίιβκα, στην περιφέρεια του Ντονέτσκ”.

Η σημερινή ρωσική διάψευση αυξάνει τη σύγχυση όσον αφορά την πραγματική κατάσταση σ’ αυτό το μικρό χωριό, όπου πριν από τον πόλεμο ζούσαν γύρω στους πενήντα κάτοικοι.

Μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση, ο Ολεκσάντρ Μποροντίν, εκπρόσωπος της ταξιαρχίας που πολεμάει στην περιοχή αυτή, είχε δηλώσει χθες πως η Αντρίιβκα “έχει καταστραφεί εντελώς” από τις εχθροπραξίες. “Η Αβντρίιβκα δεν υπάρχει πια”, είχε δηλώσει.

Related posts

Οι απώλειες της Ρωσίας στην Ουκρανία σε 15 μήνες πολέμου έφθασαν έως τα τέλη Μαΐου τους 47.000 νεκρούς,

banks

Ποια Παλαιστίνη: Οι εισαγωγές της Τουρκίας από το Ισραήλ αυξήθηκαν τον Νοέμβριο

banks

Ολλανδία: Η Ένωση Δημοσιογράφων εκφράζει την ανησυχία της για την εκλογική νίκη του Βίλντερς

banks

ΗΠΑ: Ανθεκτικότητα στις υπηρεσίες έδειξε η έρευνα των δεικτών PMI

banks

Γερ. Παπαδόπουλος από την Ιαπωνία: Πώς λειτουργεί το πρωτοποριακό σύστημα προειδοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών για σεισμό

banks

Σουηδία: Εκτροχιάστηκε τρενάκι λούνα παρκ στη Στοκχόλμη – Ένας νεκρός και επτά τραυματίες

banks