19.6 C
Athens
May 11, 2024
Image default
MARKETS

Στάση αναμονής στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Στάση αναμονής στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Διάθεση σταθεροποίησης από τους επενδυτές και ανεπαίσθητες μεταβολές καταγράφονται σήμερα (22/3) στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τους βασικούς δείκτες να «στέκονται» στις παρυφές των ιστορικών υψηλών που σημείωσαν την Πέμπτη. Ώθηση στη ξέφρενο ράλι της αμερικανικής αγοράς έχει δώσει η Fed, μετά το σήμα της για τρεις μειώσεις επιτοκίων εντός του 2024.

Στην έναρξη της συνεδρίασης της Παρασκευής, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,14% στις 39.725,33 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,02% στις 5.240,39 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται οριακά κατά 0,01% στις 16.403,05 μονάδες.

Οι βασικοί δείκτες έκλεισαν σε επίπεδα ρεκόρ την Πέμπτη για δεύτερη διαδοχική μέρα, ενώ σημείωσαν επίσης ενδοημερήσια υψηλά όλων των εποχών. Μάλιστα, η χθεσινή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη κερδοφόρα συνεδρίασή της.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 2,4%, ο Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 2,7% και ο Dow Jones κερδίζει σχεδόν 2,8%, οδεύοντας προς την καλύτερη εβδομάδα του από τον Δεκέμβριο του 2023.

Η Tesla ηγείται των σημερινών απωλειών στις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ενώ η Nike υποχώρησε λόγω μιας πτωτικής πρόβλεψης για τις πωλήσεις. Αντίθετα, η FedEx σημειώνει άνοδο χάρη στα σταθερά κέρδη και το σχέδιο επαναγοράς μετοχών ύψους 5 δισ. δολαρίων.

Την ανοδική της πορεία μετά το χθεσινό ντεμπούτο της στα ταμπλό συνεχίζει η μετοχή του Reddit σημειώνοντας άνοδο 36,76%. Υπενθυμίζεται ότι μετά την IPO η μετοχή σκαρφάλωσε 48,3%.

#WALL_STREET_ΗΠΑ

Related posts

Αρνητικό άνοιγμα στις ευρωαγορές- Τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο

banks

Wall Street: Κοντά σε νέα ρεκόρ στη «δύση» του 2023

banks

«Κοκκίνισαν» μιμούμενες τη Wall Street οι ασιατικές αγορές

banks

Το μεγαλύτερο ανοδικό σερί για τον Dow Jones από το 1987

banks

Πιέσεις στη Wall Street- «Βαρίδι» οι τράπεζες

banks

Στο «κόκκινο» παραμένουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks