18.4 C
Athens
May 10, 2024
Image default
WORLD

Το Μεξικό διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 11,25%

Το Μεξικό διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, δεσμευόμενο να διατηρήσει την τρέχουσα στάση του για αρκετό χρονικό διάστημα ώστε να διασφαλίσει ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνεται με βιώσιμο τρόπο.

Τα μέλη της Banxico, όπως είναι γνωστή η κεντρική τράπεζα, ψήφισαν ομόφωνα να διατηρήσουν τα επιτόκια αμετάβλητα 11,25% την Πέμπτη, όπως προέβλεπαν και οι 26 οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg. 

Από τότε που αύξησε τα επιτόκια σε επίπεδο ρεκόρ τον Μάρτιο, το πενταμελές διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας ήταν ομόφωνο στη διατήρηση της νομισματικής πολιτικής. Η επιφυλακτικότητα της παραδοσιακά συντηρητικής Banxico έρχεται καθώς οι αξιωματούχοι στη Χιλή και τη Βραζιλία έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν τις εκστρατείες σύσφιξης, ενώ το Περού μπορεί να το πράξει από τον επόμενο μήνα.

Η οικονομία του Μεξικού είχε καλύτερες επιδόσεις από ό,τι είχαν προβλέψει οι αναλυτές στις αρχές του έτους, με το Υπουργείο Οικονομικών να προβλέπει ότι θα κλείσει το 2023 με ανάπτυξη άνω του 3%, καθώς οι αναλυτές συνεχίζουν να μειώνουν τις πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ, που είναι ο κυριότερος εμπορικός εταίρος του Μεξικού.

Related posts

ΗΠΑ: Συγχώνευση των PacWest και Banc of California με ανταλλαγή μετοχών

banks

Ρωσία: Στη λίστα “τρομοκρατών και εξτρεμιστών” ο συγγραφέας Μπ. Ακούνιν

banks

Γερμανικός Τύπος: Το κάψιμο του Κορανίου στη Σουηδία δεν βοηθά το τουρκικό “ναι” για ένταξη στο ΝΑΤΟ

banks

Ο ΟΠΕΚ+ θα διατηρήσει τη θέση του εν μέσω πετρελαϊκής αναταραχής λόγω τραπεζικής κρίσης

banks

Adani Energy Solutions: Εξασφαλίζει χρηματοδότηση για έργο ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων

banks

Πώς ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλάζει το ΝΑΤΟ

banks