17.5 C
Athens
April 26, 2024
Image default
MARKETS

Μικρή άνοδος στη Wall Street, κυνηγώντας ξανά τα ρεκόρ

Μικρή άνοδος στη Wall Street, κυνηγώντας ξανά τα ρεκόρ

Ο S&P 500 σημειώνει ελαφρά άνοδο την Τρίτη, μετά από ένα sell-off που προκλήθηκε από τις υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων και τις ανησυχίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να μην μειώσει τα επιτόκια όσο σύντομα ήλπιζε η Wall Street.

Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,08% στις 4,946.74 μονάδες, ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 0,25% στις 38,476.50 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite υποχωρεί κατά 0,09% στις 15,589.19 μονάδες.

Υπενθυμίζεται, ότι τη Δευτέρα, ο S&P 500 έχασε 0,32%, υποχωρώντας από το υψηλό ρεκόρ που πέτυχε την περασμένη εβδομάδα.

Η πτώση των μετοχών ήρθε αφού ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ επιβεβαίωσε ότι μια μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας τον Μάρτιο είναι απίθανη.

Τα σχόλιά του οδήγησαν την απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου να αυξηθεί περίπου 13 μονάδες τη Δευτέρα στο 4,16%, αλλά τα νέα οικονομικά στοιχεία ώθησαν, επίσης, τις αποδόσεις σε υψηλότερα επίπεδα.

Στο οικονομικό μέτωπο της Τρίτης, η Wall Street θα έχει το νου της στην έκθεση της Fed για το χρέος και τις πιστώσεις των νοικοκυριών για το τέταρτο τρίμηνο.

Αρκετοί ομιλητές της κεντρικής τράπεζας έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιήσουν δηλώσεις, μεταξύ των οποίων η πρόεδρος της Fed στο Κλίβελαντ Λορέτα Μέστερ και η πρόεδρος της Fed στη Βοστώνης Σούζαν Κόλινς.

#Wall_Street #S&P_500 #Ομοσπονδιακή_Τράπεζα_των_ΗΠΑ #μετοχές #ΟΜΟΛΟΓΑ

Related posts

Η Κίνα παρέσυρε σε πτώση τις ασιατικές αγορές

banks

Οι κορυφαίες επιλογές της JP Morgan για τις ευρωπαϊκές μετοχές

banks

Εντυπωσιακά κέρδη στην Κίνα μετά την κυβερνητική… ένεση

banks

Απώλειες στη Wall Street μετά το «χαστούκι» της Moody’s

banks

Ευρωαγορές: Τα «βλέμματα» στη γαλλική ανάπτυξη- «Άλμα» για την Barclays

banks

Η χειρότερη συνεδρίαση σε «βάθος» 6μήνου για τον Dow Jones

banks