25.8 C
Athens
May 7, 2024
Image default
MARKETS

Έχασε σχεδόν 300 μονάδες ο Dow Jones-Ξανά απώλειες ο Nasdaq

Έχασε σχεδόν 300 μονάδες ο Dow Jones-Ξανά απώλειες ο Nasdaq

O Nasdaq υποχώρησε για δεύτερη συνεδρίαση φέτος την Τετάρτη (3/1), επεκτείνοντας τη χειρότερη ημερήσια επίδοσή του εδώ και σχεδόν τρεις μήνες με την οποία ξεκίνησε τη χρονιά.

Ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας έχασε 1,18% και έκλεισε στις 14.592,21 μονάδες, σημειώνοντας την τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση απωλειών. Ο S&P 500 διολίσθησε 0,80% και έκλεισε στις 4.704,81 μονάδες, ενώ ο Dow Jones υποχώρησε 284,85 μονάδες, ή 0,76%, και τερμάτισε στις 37.430,19.

Ο Nasdaq ερχόταν από τη χειρότερη μέρα του από τον Οκτώβριο, υποχωρώντας υπό το βάρος των μεγάλων μετοχών τεχνολογίας και την πτώση σχεδόν 4% της Apple αφού η Barclays υποβάθμισε τον κατασκευαστή iPhone.

Οι μετοχές της Apple υποχώρησαν ακόμη 0,8% την Τετάρτη. Nvidia, Tesla και Meta κατέγραψαν επίσης απώλειες.

Οι επενδυτές επηρεάζονται από την αβεβαιότητα σχετικά με το πότε η Federal Reserve θα αρχίσει επιτέλους να μειώνει τα επιτόκια.

Οι βασικοί δείκτες βρέθηκαν υπό πίεση την Τετάρτη μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, καθώς έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα δεν ήταν ακόμα αρκετά έτοιμη να μειώσει τα επιτόκια.

«Οι συμμετέχοντες τόνισαν γενικά τη σημασία της διατήρησης μιας προσεκτικής και εξαρτώμενης από δεδομένα προσέγγισης για τη λήψη αποφάσεων νομισματικής πολιτικής και επιβεβαίωσαν ότι θα ήταν σκόπιμο η πολιτική να παραμείνει σε περιοριστική θέση για κάποιο χρονικό διάστημα έως ότου ο πληθωρισμός κινηθεί σαφώς προς τα κάτω προς τον στόχο της Επιτροπής», αναφέρεται στα πρακτικά.

Η έκρυθμη κατάσταση στο Ιράν «εκτοξεύει» το πετρέλαιο

Ισχυρά ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου μετά τις φονικές εκρήξεις στο Ιράν, αλλά και τις αναφορές ότι το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου της Λιβύης έχει κλείσει λόγω διαμαρτυριών.

Παράλληλα, παρακολουθούν και τις διακοπές στη ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα και την απειλή ενός ευρύτερου πολέμου στη Μέση Ανατολή τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς αυτοί οι παράγοντες δεν έχουν επηρεάσει προς το παρόν την παγκόσμια προσφορά και παραγωγή πετρελαίου.

Το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε 3,84% στα 73,08 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ κέρδισε 3,48% στα 78,53 δολάρια το βαρέλι.

Ο χρυσός, αντίθετα, κατέγραψε απώλειες άνω του 1% μετά τα χθεσινά κέρδη, επηρεαζόμενος από ένα σταθερότερο δολάριο.

Το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε 1,17% στα 2.049,30 δολάρια η ουγγιά.

#Dow_Jones #Nasdaq #S&P_500 #Wall_Street #χρυσός #ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Related posts

Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη μέσω αβεβαιότητας για τα επιτόκια

banks

Κοντά στα χαμηλά ημέρας οι ευρωαγορές-Πτώση μετά από δύο ανόδους

banks

Ευρωαγορές: Τα «βλέμματα» στη γαλλική ανάπτυξη- «Άλμα» για την Barclays

banks

Ανοδικά οι ευρωαγορές εν αναμονή της ΕΚΤ

banks

Πτώση στις ευρωαγορές με το βλέμμα στα macro

banks

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές – Ανησυχία για το γεν

banks