18.7 C
Athens
May 9, 2024
Image default
MARKETS

Σε αναμονή για τα εταιρικά αποτελέσματα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε αναμονή για τα εταιρικά αποτελέσματα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ανοίγουν με μικτά πρόσημα την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή οικονομικών αποτελεσμάτων και ανακοινώσεων των κεντρικών τραπεζών.

Ο Stoxx 600 έχει οριακές διακυμάνσεις στο άνοιγμα. Οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου ωθήθηκαν 1,4% υψηλότερα, με τις τιμές του αργού πετρελαίου να κερδίζουν λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων, ενώ οι μετοχές λιανικής υποχώρησαν 0,7%.

Ο περιφερειακός δείκτης σημείωσε άνοδο 3,1% την περασμένη εβδομάδα, κλείνοντας στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Ιανουάριο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Η ΕΚΤ διατήρησε την Πέμπτη (25/1) τα επιτόκια και δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλήσει για μειώσεις, αλλά οι επενδυτές σημείωσαν ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου φαίνεται να ανησυχούν λιγότερο για τις εγχώριες πληθωριστικές πιέσεις και ότι οι αυξήσεις των τιμών κινούνται προς το στόχο.

Ταυτόχρονα, είναι μια μεγάλη εβδομάδα για τα κέρδη, με τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες Microsoft, Apple, Meta, Amazon και Alphabet να υποβάλλουν εκθέσεις. Στην Ευρώπη, ενημερώσεις από τη Philips και τη Ryanair θα έρθουν τη Δευτέρα (29/1).

Στους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX παρουσίασε μείωση 0,43%, ενώ ο βρετανικός FTSE αυξήθηκε κατά 0,36%.

Αντίστοιχη αύξηση παρουσιάζεται και στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ, όπου ο δείκτης αυξήθηκε κατά 0,34%.

Τα «χνάρια» της Γερμανίας, ακολουθεί και η Ισπανία και η Πορτογαλία, όπου ο ισπανικός IBEX 35 μειώθηκε κατά 0,31% και ο PSI παρουσίασε μείωση 0,30%.

Καλύτερη κατάσταση στην Ελβετία (SMI) και την Ρωσία (RTSI), όπου οι δείκτες αυξήθηκαν κατά 0,13% και 0,57% αντίστοιχα. 

Ακόμη, στον Ρωσικό δείκτη MOEX παρατηρήθηκε αύξηση 0,38%.

Τέλος, στην Ευρωζώνη, ο δείκτης προσφοράς χρήματος Μ3 κατέγραψε τον Δεκέμβριο ετήσια αύξηση (0,1%, Νοέμβριος: -0,9%) για πρώτη φορά μετά από πέντε συνεχόμενους μήνες ετήσιας υποχώρησης.

#ευρωπαϊκά_χρηματιστήρια_ #μετοχές #επενδυτικές_τράπεζες #Apple #Amazon

Related posts

BlackRock: Η υπεραπόδοση των ευρωπαϊκών μετοχών θα συνεχιστεί

banks

Κέρδη στη Wall Street λόγω αισιοδοξίας για τα επιτόκια

banks

Με το… δεξί στη νέα εβδομάδα οι ευρωαγορές-Βλέμματα στα επιτόκια

banks

«Νηνεμία» στη Wall Street με το βλέμμα στον Πάουελ

banks

Συγκρατημένη άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600

banks