22.5 C
Athens
May 26, 2024
Image default
WORLD

ΗΠΑ: Σε χαμηλό 32 μηνών υποχώρησαν οι νέες θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο

Σε χαμηλό 32 μηνών διαμορφώθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, σε μια ακόμη ένδειξη ότι η παρατεταμένη όρεξη για προσλήψεις των προηγούμενων μηνών εξασθενεί, καθώς οι επιπτώσεις των υψηλών επιτοκίων έχουν επηρεάσει και την απασχόληση. 

Πιο συγκεκριμένα, οι νέες θέσεις εργασίας ανήλθαν τον Νοέμβριο σε 8,8 εκατομμύρια έναντι 8,9 εκατομμυρίων που ήταν τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την αναθεωρημένη μέτρηση, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. 

Οι θέσεις εργασίας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, μειώνονται σταθερά το επίπεδο ρεκόρ των 12 εκατομμυρίων που καταγράφηκε το 2022.

Παρότι πολλές θέσεις απασχόλησης δεν καλύπτονται ποτέ, η τάση των νέων θέσεων εργασίας αποτελεί μέτρο για την υγεία της αγοράς εργασίας και της ευρύτερης οικονομίας. 

Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve θεωρούν ότι ο μικρότερος αριθμός νέων θέσεων εργασίας αποτελεί απόδειξη ότι τα υψηλότερα επιτόκια επιβραδύνουν την οικονομία και περιορίζουν την όρεξη για εργασία, κάτι που επιδιώκεται καθώς θεωρείται ότι η εξασθένιση της αγοράς εργασίας θα μετριάσει επίσης την αύξηση των μισθών και θα διευκολύνει τον έλεγχο του πληθωρισμού.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των Αμερικανών που εγκατέλειψαν τη δουλειά τους μειώθηκε επίσης και διαμορφώθηκε στο χαμηλό 33 μηνών των 3,5 εκατομμυρίων. Το γεγονός ότι λιγότεροι άνθρωποι εγκαταλείπουν τις δουλειές τους θεωρείται επίσης σημάδι της εξασθένισης της αγοράς εργασίας.

Σημειώνεται ότι οι Αμερικανοί που παραιτήθηκαν από την εργασία τους είχαν σκαρφαλώσει πέρυσι στον αριθμό ρεκόρ των 4,5 εκατομμυρίων.
 

Related posts

Αντ. Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να επενδύουν στη διμερή σχέση με την Κυπριακή Δημοκρατία

banks

Η Ισπανία θα επιβάλει μονομερώς κυρώσεις σε βίαιους Ισραηλινούς εποίκους εάν δεν υπάρξει συμφωνία της ΕΕ

banks

Ελ. Φερέιρα: “Ευθεία απειλή” για τις κοινωνίες μας περιστατικά όπως η “επίθεση” κατά ΛΟΑΤΚΙ+ στη Θεσσαλονίκη

banks

Και επισήμως σε τροχιά εκλογών η Πολωνία

banks

Kommersant: Έτοιμη η Μόσχα να χαλαρώσει την απαγόρευση στις εξαγωγές ντίζελ

banks

ΗΠΑ: Άλμα στις θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο – Στο κόκκινο τα futures

banks