22.2 C
Athens
May 2, 2024
Image default
MARKETS

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές-Βλέμματα σε Ηνωμένο Βασίλειο και ΕΚΤ

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές-Βλέμματα σε Ηνωμένο Βασίλειο και ΕΚΤ

Ήπια ανοδικά κινούνται οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης (6/3), καθώς οι επενδυτές στο Ηνωμένο Βασίλειο προετοιμάζονται για τη δήλωση προϋπολογισμού του 2024.

Οι μετοχές της υγειονομικής περίθαλψης χάνουν 0,4%, ενώ αυτές που σχετίζονται με χημικά ανεβαίνουν κατά 0,7%.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα και στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς ο προϋπολογισμός, που θα παρουσιαστεί στο βρετανικό κοινοβούλιο από τον υπουργό Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ, θα περιγράφει τα σχέδια της κυβέρνησης για τη φορολογία και τις δαπάνες. Αναμένεται ευρέως να ανακοινωθεί μείωση του φόρου της Εθνικής Ασφάλισης.

Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν επίσης την κατάθεση του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής την Τετάρτη, αναζητώντας περισσότερη σαφήνεια σχετικά με τη θέση της κεντρικής τράπεζας σχετικά με τη νομισματική πολιτική και ενδείξεις για τον ρυθμό και το χρονοδιάγραμμα των αναμενόμενων μειώσεων των επιτοκίων φέτος.

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας θα μιλήσει και ενώπιον της Τραπεζικής Επιτροπής της Γερουσίας την Πέμπτη.

Πίσω στην Ευρώπη, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται και στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της για τη νομισματική πολιτική της την Πέμπτη.

Η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια, αλλά το ενδιαφέρον είναι αν θα δώσει κάποια στοιχεία ως προς το πότε θα ξεκινήσει μια ενδεχόμενη μείωσή τους, αφού ο πληθωρισμός δείχνει σημάδια χαλάρωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,22% στις 497,36 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται ανοδικά 0,17% στις 17.722,95 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,24% στις 7.951,63 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ανεβαίνει 0,36% στις 7.674,30 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,42% στις 33.286 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 0,73% στις 10.189,50 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να κερδίζει 1,03% στις 6.250,83 μονάδες.

#DAX_30 #Stoxx_Europe_600 #ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ

Related posts

Προς ρεκόρ απόδοσης Q1 ο S&P500- Συνεχίζεται το ράλι

banks

Νέα άνοδος στις ευρωαγορές- Ποιος κλάδος «έλαμψε» σε εβδομαδιαία βάση

banks

Αρνητικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Περιμένοντας ΕΚΤ και ΗΠΑ

banks

Κέρδη στη Wall Street με ώθηση από τα νέα στοιχεία

banks

Απώλειες στη Wall Street στην έναρξη του δεύτερου τριμήνου

banks

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές: Rebound ο Nikkei-Απώλειες στην Κίνα

banks